กุ้งทอดซอสส้ม. Gaeng som recipe: Sour curries are without doubt one of Thai cuisine all-time favorites, free from foreign influence and with many regional variations they present a complex balance of four flavors while using only few ingredients, all find a pleasing harmony in one dish. ซอสส้ม สีส้ม ๆ รสเปรี้ยวอมหวาน จัดจ้าน กลิ่นหอมส้มละมุน ราดลงบนอะไรก็อร่อย ไม่ว่าจะเป็นกุ้งทอด / เป็ดทอด / สเตคปลาแซลมอน.
You can have กุ้งทอดซอสส้ม using 11 ingredients and 3 steps. Here is how you cook it.
Ingredients of กุ้งทอดซอสส้ม
- You need of กุ้ง.
- You need of แป้งทอดกรอบ.
- Prepare 1 ถ้วย of น้ำส้มสดคั้น.
- You need 1 ถ้วย of น้ำส้มพาสเจอไรซ์.
- Prepare 2 ชต of น้ำมันหอย.
- You need 1 ชต of ซอสปรุงรส.
- You need 1 ชต of แป้งข้าวโพด.
- It's of น้ำเปล่า.
- You need of ผักตามใจชอบ.
- Prepare of เม็ดมะม่วงหิมพานต์.
- Prepare 1 ชต of น้ำส้มสายชูแอปเปิ้ล.
กุ้งทอดซอสส้ม instructions
- แกะกุ้ง ชุบแป้งทอดกรอบบางๆ ใส่ในน้ำมันร้อนไปกลางทอดจนเหลืองกรอบตักพัก.
- ผสมน้ำส้ม และน้ำส้มสายชูแอปเปิ้ลเข้าด้วยกัน ตั้งไฟ ใส่น้ำมันหอย ซอสปรุงรส ผสมแป้งข้าวโพดกับน้ำ แล้วใส่ในซอสส้มพอให้หนืดๆ ราดบนตัวกุ้ง.
- ผัดผักในน้ำมันร้อน จัดวางในจานพร้อมโรยเม็ดมะม่วง ยกเสิร์ฟ.
How to Cook Yummy กุ้งทอดซอสส้ม
4/
5
Oleh
swadikapak