Healthy Carrot Cake with Yoghurt Sauce เค้กแครอทซอสโยเกิร์ต หม้ออบลมร้อน. Not too sweet, too dense, oily or spicy as some carrot cakes can be. The frosting is a tried and true basic cream cheese frosting. Make Ahead Instructions: Carrot cake tastes best the next day after the flavors have settled and have gotten friendly with one another.
Carrot Cake with Cream Cheese Frosting ส่งการบ้านพี่แพท งาขาวค่ะ.สวัสดีค่ะ วันนี้.มีเค้กมาฝากอีกเช่นเคย ก็คนมันว่างจัดอ่ะนะคะ เอิ๊กๆ วันๆไม่ทำอะไรก็นั่งหาแต่สูตร . To prepare the frosting, add the Greek yogurt, Greek yogurt cream cheese, and stevia to a medium bowl, and beat with an electric mixer until smooth. To assemble the cake, spread a generous dollop of frosting on top of one of the cake layers. เค้กแครอท เนื้อบัตเตอร์เค้ก ไร้สารเสริม สูตรเค้กแครอท ง่ายๆ พร้อม. You can cook Healthy Carrot Cake with Yoghurt Sauce เค้กแครอทซอสโยเกิร์ต หม้ออบลมร้อน using 17 ingredients and 6 steps. Here is how you achieve it.
Ingredients of Healthy Carrot Cake with Yoghurt Sauce เค้กแครอทซอสโยเกิร์ต หม้ออบลมร้อน
- It's of ส่วนผสมเค้ก.
- It's 1/2 ถ้วยตวง of แป้งโอ๊ต.
- Prepare 1/4 ถ้วยตวง of แครอทสับชิ้นเล็กๆ.
- You need 2 ลูก of กล้วยน้ำว้า.
- Prepare of น้ำผึ้ง 1 ช้อนโต๊ะ (ถ้าอยากหวานใส่น้ำตาลอิริทอีก 1 ช้อนโต๊ะ).
- It's 4 ช้อนโต๊ะ of โยเกิร์ตรสธรรมชาติ.
- Prepare 1/2 ช้อนโต๊ะ of น้ำมันมะพร้าว.
- It's 1 ช้อนชา of ผงอบเชย.
- You need 1 ช้อนชา of กลิ่นวานิลลา.
- It's 1/2 ช้อนชา of ผงฟู.
- It's 1/2 ช้อนชา of เบคกิ้งโซดา.
- You need of ส่วนผสมซอส.
- It's 1 ช้อนโต๊ะ of โยเกิร์ต.
- You need 2 ช้อนชา of นมสด.
- It's of ท็อปปิ้ง (optional).
- Prepare of กล้วยน้ำว้าเหลือจากส่วนเค้ก.
- You need of ลูกเกด.
Top the cake (staying inside the border) with toasted coarsely chopped walnuts and drizzle generously with honey. In a large bowl, combine the flour, sugar, cinnamon, baking soda and salt. Add the eggs, oil, carrots and vanilla; beat until combined. A sugar-free take on the traditional carrot cake.
Healthy Carrot Cake with Yoghurt Sauce เค้กแครอทซอสโยเกิร์ต หม้ออบลมร้อน step by step
- สับแครอท และหั่นกล้วย 1 ลูกให้เป็นชิ้นเล็ก ๆ จากนั้นวอร์มเตาไว้ที่ 150 องศา.
- เตรียมส่วนผสมเปียกโดยใส่กล้วย 1 ลูก โยเกิร์ต น้ำมันมะพร้าว น้ำผึ้ง กลิ่นวานิลลา ใส่ในโถปั่น.
- เตรียมส่วนผสมแห้งใส่แป้งโอ๊ต ผงฟู เบคกิ้งโซดา ผงอบเชย (ถ้าอยากให้หวานมากขึ้นใส่น้ำตาลอิริทได้ 1 ช้อนโต๊ะ) แล้วคนให้เข้ากันดี.
- นำส่วนผสมเปียกและแห้งใส่รวมกัน คนให้เข้ากันดี ใส่กล้วยและแครอทที่เราหั่นไว้ตอนแรก เหลือกล้วยไว้ตกแต่งหน้าเค้กบางส่วนด้วยน้า จากนั้นนำไปใส่ในพิมพ์ที่รองด้วยกระดาษไข ส่วนตัวเราใช้พิมพ์เป็นจานเซรามิกก้นลึก แต่งหน้าเค้กของเราได้ตามใจ.
- อบในเตาอบลมร้อน ที่ 150 องศา 20 นาที ลองใช้ไม้จิ้มดูถ้าไม่มีอะไรติดขึ้นมาแสดงว่าสุกแล้ว ถ้ายังไม่สุกให้ลดไฟลงแล้วอบต่อสัก 5-10 นาที.
- วิธีทำซอส ตักโยเกิรืตใส่ถ้วยแล้วค่อย ๆ ตักนมใส่ คนเรื่อยๆ ไม่ควรใส่นมเยอะจนเนื้อโยเกิร์ตเหลวเกินไป.
Top with a zingy orange cream-cheese frosting for a tasty treat.