Selasa, 26 Mei 2020

Recipe: Perfect Pork belly slice with tonkatsu sauce

Pork belly slice with tonkatsu sauce. Dry the belly slices with kitchen paper, then season with salt and pepper. Mix together the ingredients for the sauce and toss the slices in the sauce in a roasting tin. It is a dish of pan or grill fried pork loin, the pork is thinly sliced, and this is cooked with soy sauce, sake, and mirin along with ginger.

Pork belly slice with tonkatsu sauce Place the other half of cheese on top and line the pork belly slices to cover the filling. Sliced Pork Belly with Garlic Sauce, without chili oil may not be authentic and traditional. But, even though it is not spicy enough, the sour and spicy garlic sauce is very appetizing in summer.. You can cook Pork belly slice with tonkatsu sauce using 9 ingredients and 7 steps. Here is how you achieve it.

Ingredients of Pork belly slice with tonkatsu sauce

  1. It's 150 กรัม of สันคอหมูสไตล์.
  2. You need 1 หัว of หอมใหญ่.
  3. Prepare 1 ฟอง of ไข่ เบอร์1.
  4. You need of ต้นหอม (ใช้เฉพาะส่วนสีเขียว).
  5. Prepare 1-2 เม็ด of พริก(หั่นซอย).
  6. Prepare of ซูกินี หรือ แตงกวา หั่นเป็นเส้น.
  7. It's 2 ชต of ซอสทงคัสซึ.
  8. It's 1.5 ชต of น้ำเปล่า.
  9. It's 1 ถ้วย of ข้าวญี่ปุ่น.

Score pork skin or ask your butcher to do so. Rub half the olive oil and salt on the skin of the pork making sure to press salt into scored skin. Place pork, skin side down, in a large roasting pan. Add pork belly (it won't be submerged).

Pork belly slice with tonkatsu sauce step by step

  1. ใส่น้ำมันลงในกระทะ (ไฟกลาง) รอน้ำมันเริ่มร้อน.
  2. ใส่ หอมใหญ่ และ หมูสไลด์ลงไปผัด.
  3. เมื่อหมูเริ่มสุก ใส่ซอสทงคัสซึ (2ชต)+ น้ำเปล่า (1.5ชต).
  4. ผัดไปเรื่อยๆ จนน้ำพอคลุกคลิก.
  5. แบ่งส่วนผสมให้เป็นช่องตรงกลาง ตอกไข่ไก่ใส่.
  6. รอจนกระทั่ง ไข่ดาวเริ่มเปลี่ยนสี และเซ็ตตัว.
  7. ราดใส่ข้าว โรตต้นหอมและพริก เป็นอันจบ :-) อาจจะมีซุปมิโซะเคียงจาน.

Cover with a lid left slightly ajar. Place the pork belly fat side down, remove any excess silver skin from the muscle side. You are not cutting all the way through. First of all, make sure the strips of belly pork are absolutely dry by patting them with kitchen paper. Then rub each one all over with olive oil and season with freshly milled pepper (but no salt because of the sauce).

Artikel Terkait

Recipe: Perfect Pork belly slice with tonkatsu sauce
4/ 5
Oleh

Berlangganan

Suka dengan artikel di atas? Silakan berlangganan gratis via email